3 anledningar att välja linne!

Just nu säljer vi en stor mängd högkvalitativa produkter av euroepiskt lin. Vi på Returhuset älskar linne-produkter. Här sammanfattar vi varför linne är ett så fantastiskt material!

 

Hållbart

Linne är mer miljövänligt än de flesta andra textilier, som till exempel bomull. En anledning är att lin inte kräver så mycket konstgödning eller konstbevattning. Eftersom lin odlas i regniga och svala klimat är det inte lika utsatt för skadedjur och därför klarar lin sig bra utan bekämpningsmedel. I tillverkningsprocessen förbrukar linne små mängder vatten. Dessutom, tack vare linnens stora absorberande kapacitet behövs endast en liten mängd färgämne vid färgning av tyget. Lin odlas mycket i Kina, Ryssland och Baltikum. Produkterna vi säljer är endast tillverkade av europeiskt lin för att säkerställa hög kvalitet och lämpliga produktionsprocesser och av europeiska tillverkare för att minimera transportbehovet. En av de största fördelarna med lin enligt oss är att det håller en hög kvalitet och är hållbart över tid. Det innebär att du kan använda dina linneprodukter i många, många år och kan minska din konsumtion av dessa produkter. Kvaliteten gör att det är en perfekt produkt att återbruka och att ärva din mormors gamla linnedukar kan vara ett riktigt kap!

 

Funktionellt

Linne har en otrolig förmåga att ”andas” och leda bort fukt. Det gör att linnet svalkar på sommaren och värmer på vintern. Därför lämpar sig linne perfekt för sängkläder och handdukar. Det är även ett mycket slitstarkt material som bara blir mer behagligt ju mer det tvättas. Lin är även smuts- och luktavvisande och har goda antibakteriella egenskaper. 

 

Klassiskt

Linne har en historia på över 1000år och är en riktigt klassiker. Trender går och kommer men linne har alltid varit mer eller mindre populärt. Dess egenskaper ger många fördelar och lämpar sig till en mängd olika produkter. Eftersom linne är gjort på naturfibrer så ger det en väldigt naturlig och behaglig känsla, det är naturligt följsamt. Det kan ge en känsla av lyx och elegans men samtidigt ett lättsamt och enkelt material vilket gör att det passar många olika stilar.