5 klimatsmarta tips från Returhuset

Att vi behöver tänka mer hållbart är vi nog alla medvetna om. Men att veta vart man ska börja är inte alltid lika enkelt. Vi har därför samlat 5 klimatsmarta tips som är enkla att applicera i vardagen.

 

Reparera innan du köper nytt

Teknik slängs oftast i onödan. Genom att reparera istället för att köpa nytt kan du göra stora besparingar på koldioxidutsläpp som annars är en stor bov när det kommer till tillverkning av teknik.

Här på Returhuset har vi en egen teknikverkstad som reparerar allt i teknik väg. Är du intresserad av att lämna din elektronik på reparation hos oss kan du kontakta forsaljning@returhuset.se eller komma in till vår butik i Staffanstorp så hjälper vi dig gärna!

 

Handla återbrukat

Undvik att handla nytt under 2022. Bli en cirkulent istället. Gynna den cirkulära ekonomin genom att handla återbrukat. Vårt tips är såklart att kika in på Returhuset. Där hittar du massor med återbrukade och rekonditionerade produkter. Våra återbrukade produkter märker vi med "We Reuse". Läs mer om "We Reuse" märkningen och vad din innebär här!

 

 

Ta cykeln

Cykla eller gå istället för att ta bilen vid sträckor kortare än fem kilometer. Du minskar din klimatpåverkan samtidigt som du får motion. Varför inte införskaffa sig en elcykel vid längre sträckor? Ännu bättre är om du köper en återbrukad cykel. Läs mer om hur vi återbrukar cyklar här!

 

Säg nej till onödiga frakter

Fria returer är dåligt för klimatet. Varje transport påverkar vår planet. Var noga med vad du klickar hem, så att du inte måste returnera paket i onödan. Ett tips är att köpa fler saker vid samma tillfälle för samleverans, än upprepade beställningar.

 

Voice for the planet

Människor över hela världen vill göra sina röster hörda och kräver att världens ledare agerar NU. Du kan vara med och påverka genom att “Skriva på för planeten” på WWFs hemsida. Hittills har över 550 000 personer gjort sina röster hörda. Skriv under här!