Earth Hour

Missa inte Earth Hour 2022 nu på lördag den 26 mars klockan 20.30-21.30

 

Vad innebär Earth Hour?

Ta en timme av ditt liv till att tänka på moder jord. Under Earth Hour uppmanas folket världen över, både hushåll och företag, att under en timmes tid släcka all belysning och alla onödiga elektriska apparater i syfte att uppmärksamma klimatfrågan. Dagen har funnits sedan 2007 och infaller alltid den sista lördagen i mars. Earth Hour drivs av världsnaturfonden och dagen är ett budskap till alla makthavare om att ta klimatfrågan på allvar.

 

Ett första steg är att släcka belysningen. Men vad kan du mer göra? På världsnaturfondens hemsida kan du ta del av en massa bra tips för att göra Earth Hour extra rolig och engagerande. Läs mer om Earth Hour hos världsnaturfonden.

 

Earth Hour är inte bara en uppmaning till våra beslutsfattare att agera utan också en påminnelse till varje individ att värna om vår fina planet. Ett perfekt tillfälle att ta sig en funderare kring vad man själv kan göra för att bidra till en mer hållbar framtid. Små förändringar kan göra stor skillnad. Vi på Returhuset har listat upp några bra tips som är enkla att applicera i sin vardag. Läs mer här om små förändringar i vardagen. 5 klimatsmarta tips!