familj klär julgranen

Hur julpyntar man snyggt 2021? Det ska vi reda ut i dagens blogginlägg där vi ger dig 6 tips på hur du kan juldekorera hemma. Denna magiska tid på året har vi förknippat med glädje och värme sedan unga barndomsår. En högtid då vi tillsammans med hela familjen kan göra just julpyntandet till en mysig aktivitet och ett avbräck från den stressiga vardagen. Behöver du tips på nya idéer och mer julinspiration har vi 6 tips nedan.

 

1. Matcha presentpapper med färger i rummet

jultomte klär en julgran

Julklapparna under granen är inte bara spännande presenter för barnen (och de vuxna). Det är också de som får mest fokus inredningsmässigt eftersom dessa är under höjdpunkten i rummet, granen. Här finns det potential att göra något alldeles extra med julklappspapperet. Genom att matcha pappret på alla julklappar med andra färger i rummet höjer det nivån på din dekor.

 

2. Julpynta dina växter och krukor

julgranskula på blomkruka

Ett smidigt sätt att julpynta är att dekorera den dekoration som redan finns ute. På det sättet sparar du också plats. Häng upp lite julpynt som små julgranskulor i en stadig växt. Du kan också lägga i lite mossa i dina krukor och få mer julkänsla på det viset.

 

3. Gör en egen adventskalender

barn öppnar lucka i adventskalender

Är du också den som börjar julpyssla lite för tidigt eller har du tankar på att maxa julstämningen redan från första december. Då borde du skapa en egen julkalender till barnen. Skippa den tråkiga och uttjatade chokladkalendern genom att själv bestämma gåvor i de olika luckorna.

 

4. Duka med julfärger

röda linneservetter

Genom att duka med dukar och servetter i klassiska julfärger bidrar du till julsämning redan innan julmaten är framdukad. Med linnedukar i rött och grönt kommer du långt. Glöm inte bort snygga servetter, också dessa i klassiska materialet linne som gör sig så bra på ett julbord.

 

5. Dekorera med granris

granris på matbord

Det finns nog inget juligare än just granris. Doften som granriset sprider är helt fantastiskt och något man verkligen förknippar med en god jul. Fundera därför över om det finns fler ställen i hemmet där du kan pynta med granris. Förslagsvis är trappräcken utomhus en bra idé om man vill minimera barrandet inomhus. Granriset funkar även utmärkt som en naturlig dörrmatta.

 

6. Brist på julpynt?

polkagris

Dekorera med färger och sötsaker. Om det är så att du inte har så mycket julpynt kan du använda dig av andra klassiska juldekorationer. Genom att pynta med klassiska sötsaker som polkagrisar, äpplen och apelsiner kan du få till rätt julkänsla ändå. Tänk också på färger. Mycket rött och grönt är vanligt under julen. Detta är färger som du hittar i naturen i form av grön mossa, granris eller färgglada löv.

 

Hållbara julklappar hos Returhuset

 

Genom att handla julklappar hos Retruhuset är du ett steg närmre att nå en mer hållbar jul. Här hittar du bland annat mobiltelefoner, datorer och annan elektronik som är i nyskick. Inte nog med att du kan hitta massor av rekonditionerad elektronik, det är dessutom till väldigt förmånliga priser. Smart för både klimat och plånbok helt enkelt. Returhuset räddar produkterna från returer, försäkringsärenden och överskottslager. Därmed en mer cirkulär och hållbar konsumtion.