Villkor

Samtliga produkter som är märkta med symbolen ”WE REUSE” är begagnad och rekonditionerad. Produkterna säljs utan manual. Helt nya produkter förekommer också på vår webshop. Dessa produkter är ej märkta med symbolen ”WE REUSE”,

Om du är under 18 år krävs målsmans godkännande.

Konsuments (privatperson) ångerrätt vid distansavtal
Konsument har på sätt som lagen (2005:59) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal närmare anger, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att till Returhuset lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag konsumenten tog emot varan. Ångerrätten gäller dock inte datorprogram då förseglingen/plomberingen brutits. Med försegling avses även teknisk plombering (t ex serienummer). Ångerrätt gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Ångerrätten är ej tillämplig för företag.

Vill du använda dig av ångerrätten rekommenderas du att kontakta Returhuset på e-post till forsaljning@returhuset.se och uppge order- eller fakturanummer. Detta skall göras inom 14 dagar efter ditt köp. Vid retur står du som kund själv för returkostnaden och ansvarar för att produkten paketeras väl och når oss på Returhuset oskadad. Vid eventuellt återköp betalas köpesumman tillbaka inom 30 dagar.

Vi reserverar oss för slutförsäljning, prisförändringar och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi reserverar oss även för att de produktbilder vi visar på vår sida inte alltid stämmer överens med produkten.

Följande köpvillkor gäller för företag då ni köper utrustning från Returhuset:
Begagnad utrustning säljs i befintligt skick och med 14 dagars returrätt. Vid retur och ej uthämtat paket står köparen för samtliga fraktkostnader.

Reklamation
Om du har fått en felexpedierad vara ska du kontakta oss via e-post till forsaljning@returhuset.se eller besök vår butik på Handelsvägen 34 i Staffanstorp.  Vid reklamationer tillämpas Konsumentköplagen (1990:932) vilket innebär att konsument har rätt att reklamera inom två månader från det att felet har upptäckts. Dock rekommenderar vi att ni tar kontakt med vår support så fort felet uppdagats för snabb hantering. Vi står för returfrakten i de fall varan är fel eller har felaktigt levererats till kund.

Tvist
Vid eventuell tvist kommer Returhuset att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Produktgaranti och Allmänna garantivillkor

Returhuset lämnar 12 månaders garanti på mobiltelefoner, surfplattor och datorer.
Övriga produkter exkluderat vitvaror har 6 månaders garanti. Det innebär att vi reparerar produkten inom garantitiden, om den mot förmodan går sönder. Kan vi inte åtgärda problemet, byter vi kostnadsfritt ut produkten mot en likvärdig eller bättre. För vitvaror gäller tillverkarens garantier.
Vid garantiärenden, kontakta vår kundtjänst.

Returhusets produktgaranti gäller:

  • Faktura/kvitto bifogas vid retur av produkten.
  • Felet har anmälts inom angiven garantitid för varje produkt.
  • Produkten vid retur är korrekt.
  • Felet har anmälts inom angiven garantitid för varje produkt.
  • Kvitto bifogas vid retur av produkten.
  • Produkten vid retur är korrekt emballerad.

Returhusets produktgaranti gäller ej:
Vid mjukvaruproblem som avhjälps t.ex. genom ominstallation av operativsystem eller drivrutiner. Borttagning av skadlig programvara eller virus. Vid vårdslös hantering av våra produkter som medfört skada. Installation/konfiguration av tredjepartskomponenter såsom routers, brandväggar och liknande produkter. Om felet på produkten kan avhjälpas genom någon form av ominstallation av mjukvara, eller att garantiprodukten är felfri, debiterar Returhuset 295 SEK exkl. moms för kontroll och felsökning, frakt tillkommer. Ni ansvarar själva för att eventuell information på hårddisken är säkerhetskopierad. Returhuset ansvarar ej för utebliven vinst, ökade utgifter eller andra kostnader som uppkommer pga garantiärendet.

Betalningsalternativ för Privatperson
Som privatkund till Returhuset betalar du snabbt och smidigt via Klarna med något av nedan betalningsalternativ:

Betala direkt med hjälp av BankID.
Betala med kredit- eller debitkort.