Vanliga frågor

Här får du svar på våra vanligaste frågor.

(Har du en ovanlig fråga så föreslår vi att du plingar en signal på 010 - 810 83 79, val 3.)

 

Kan jag hämta min beställning i Staffanstorp eller Skogås?

Ja det går utmärkt.
Beställer du en produkt för avhämtning i en av våra butiker så ber vi dig invänta besked via mail/sms att varan är redo för avhämtning. Vardagar kan du normalt hämta din produkt samma dag om beställningen görs innan kl 14. Observera att vårt lager för e-handel är separat från butikerna och vi kan därför ej erbjuda avhämtning på samma dag under helger. Beställer du under helgdag så kommer varan finnas klar för avhämtning efter kl 12 nästkommande arbetsdag. 

 

Jag har glömt mitt lösenord. Hur gör jag för att logga in?

Det kan hända den bästa.
Klicka på länken ”Glömt lösenord” på inloggningssidan. Du behöver dock inte konto för att handla på Returhuset.

 

Har ni en fysisk butik?

Ja faktiskt två stycken, well den i Skogås är mer ett utlämningställe. Båda heter dock Returhuset
i staffanstorp hittar ni ett lite störe sortiment!

Öppettider är:

Staffanstorps
Mån-Fre 10-18, Lör-Sön 10-16 

Skogås:
Mån-Fre 9-16, Lör-Sön Stängt

Observera att sortimentet på webbshopen och i butiken kan variera.

 

Är alla produkter återbrukade eller reparerade?

Nej, majoriteten av produkterna är returer från e-handel eller gods som av olika anledningar är utförsäkrat.
Produkterna är därmed i regel helt nya och oanvända men emballaget kan vara defekt eller saknas.
Vi strävar dock efter att öka återbruket av elektronik. Därför är rekonditionerar eller reparerar vi exempelvis mobiltelefoner och datorer.

Alla produkter märkta med WE REUSE är återbrukade eller rekonditionerade/reparerade.

 

Hur fungerar Klarna Checkout?

Klarna Checkout är en betallösning genom vilken du kan välja följande betalsätt: Klarna Faktura, Klarna Konto, kortbetalning eller direktbetalning via internetbank.

Med Klarna Checkout behöver du bara fylla i e-postadress och postnummer och sedan slutföra köpet. Först bekräftas köpet och sedan väljer du vilket betalsätt du vill använda: Klarna Faktura, Klarna Konto, kortbetalning eller direktbetalning via internetbank. Väljer du att inte ändra betalsätt blir det Klarna Faktura. Väljer du Klarna Faktura kommer en epostfaktura att skickas till den angivna mejladressen.

 

Hur vet jag att mitt köp har gått igenom?

Du får ett bekräftelsemejl på ditt köp till den angivna e-postadressen. Det kan ta några minuter innan du får mejlet. Kolla även "skräpposten" då mejl ibland kan hamna på vift. Har du inte fått en bekräftelsemejl, hör av dig till forsaljning@returhuset.se eller kontakta oss här.

 

Vad kostar det att handla på Returhuset?

Du betalar en fraktavgift när du handlar hos oss. Fraktavgiften är 49kr på paket under 20kg som skickas till ditt närmsta DHL ombud. 399:- för paket över 20kg som skickas hem till dig.

 

Var är mitt paket?

Det tar ca 3-5 arbetsdagar att få hem ditt paket. (säger vi så du inte blir besviken, oftast går det snabbare)
Du kan enkelt söka efter ditt paket med ditt kolli-ID.

 

Kan jag välja vilket fraktsätt jag vill att mitt paket ska skickas med?

Vi använder DHL för all leverans.

 

Jag får påminnelser om att hämta ett paket jag redan har löst ut.

Det kan bero på att ditt ombud har glömt registrera att du har löst ut ditt paket, då uppdateras inte den informationen hos DHL eller hos oss som då skickar ut påminnelseavier om ditt paket. Om du får en påminnelseavi och redan har hämtat ut paketet så kan du bortse från den.

 

Kan jag beställa till utlandet?

Nej, inte i dagsläget. 

 

Jag har ångrat mitt köp, hur går jag tillväga?

Vill du använda dig av ångerrätten rekommenderas du att kontakta Returhuset på e-post till forsaljning@returhuset.se och uppge order- eller fakturanummer. Detta skall göras inom 14 dagar efter ditt köp. Du kan också kontakta oss här. Shoppa bara saker du behöver! För vid retur står du som kund själv för returkostnaden och ansvarar för att produkten paketeras väl och når oss på Returhuset oskadad. Vid eventuellt återköp betalas köpesumman tillbaka inom 30 dagar. ”Villkor”.

Du skickar din retur till:

Godsinlösen Nordic AB
Handelsvägen 16B
245 34 Staffanstorp

 

Vad har jag för garanti?

Vi lämnar 12 månaders garanti på mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Övriga produkter har i regel 3 månaders garanti om inget annat anges på produktsidan. Läs mer under ”Villkor”.

 

Kan någon annan hämta ut min order?

För att en annan person ska kunna hämta ut din order måste personen uppvisa beställarens samt sin egen ID handling för att kunna hämta ut paketet. Har man inte beställarens ID handling kan man inte hämta ut paketet.

 

Jag vill ändra adress på min beställning, hur gör jag?

Av säkerhetsskäl kan vi inte ändra leveransadress på en redan lagd order. Upptäcker man att fel adress har kommit in till oss är det viktigt att man direkt kontaktar oss gällande detta genom att skicka ett mejl till forsaljning@returhuset.se eller via formuläret här!

Vi har delat upp våra produkter generella graderingar från "Ny" till "C" beroende på varans skick. Alla våra mobiler, surfplattor och datorer är fullt fungerande, nollställda och har inga sprickor i varken skärm eller på baksida.

Ibland gör vi undantag men då framgår alltid detta i beskrivningen. Till våra datorer, mobiltelefoner och surfplattor medföljer alltid laddare (ej original). Alla våra telefoner och datorer har 12 månaders garanti.

Läs gärna mer om våra villkor under Produktgaranti och Produktgaranti och Allmänna garantivillkor.

Vill du veta mer om vad en We Reuse-märkning innebär klicka HÄR.

Vi har delat upp våra vitvaror i generella graderingar från "Ny" till "B" beroende på varans skick. Majoriteten av dessa kommer direkt från producenten BSH Home Appliances och är helt nya med garanti.

Vitvarorna i vårt sortiment är i regel hos oss då det är en utgången modell eller för att den har fått en kosmetisk skada vilket kan vara en repa eller en bula. Denna syns inte när produkten är monterad. Är skadan uppenbar på frontsidan så kommer detta framgå i produktbeskrivningen.

Alla våra produkter är fullt fungerande och vi lämnar garanti, läs mer under Produktgaranti och Allmänna garantivillkor.

Vill du veta mer om vad en We Reuse-märkning innebär klicka HÄR.

Skickgraderingen nedan gäller generellt för övriga produkter och e-handels returer. Produkterna är i regel helt nya och oftast ett ångrat köp. Med andra ord från någon som ångrat sitt köp hos en av våra partners.

Alla produkter som kommer in till oss kontrolleras noga för att försäkra full funktionalitet och rengörs vid behov. För att underlätta för dig som kund så har varje produkt en gradering från ”NY” till ”B”, som beskriver produktens skick.

Vi lämnar garanti på dessa produkter, du kan läsa mer om det under Produktgaranti och Allmänna garantivillkor.

Vill du veta mer om vad en We Reuse-märkning innebär klicka HÄR.

(NY) ”NY”

 • Helt ny produkt
 • Aldrig använd
 • Med garanti

(A+) ”NYSKICK”

 • Rekonditionerad i nyskick (Inget slitage)
 • Display: Ny display
 • Chassi: Nytt chassi
 • Batteri: Funktionstestat med OK kapacitet

(A) ”MYCKET BRA SKICK”

 • Begagnad i Perfekt Skick (Minimalt slitage)
 • Display: Inget slitage
 • Chassi: Inget slitage
 • Batteri: Funktionstestat med OK kapacitet

(B) ”BRA SKICK”

 • Begagnad i Bra Skick (Lite slitage)
 • Display: Kan förekomma små̊ kosmetiska repor
 • Chassi: Kan förekomma små kosmetiska repor
 • Batteri: Funktionstestat med ok kapacitet

(C) ”OKEJ SKICK”

 • Begagnad i Okej Skick (Med slitage)
 • Display: Kosmetiska repor/bulor inget som påverkar användandet av telefonen
 • Chassi: Kosmetiska repor/bulor inget som påverkar användandet av telefonen
 • Batteri: Funktionstestat med ok kapacitet

(NY) ”NY”

 • Ny produkt – utgånget sortiment/modell
 • Aldrig använd
 • Funktionstestad med garanti

(A) ”NYSKICK”

 • Ny produkt – kosmetisk skada
 • Aldrig använd
 • Kan ha mindre repor eller bulor
 • Inga repor eller defekter på fronten, monterat ser produkten ut att vara oskadd.
 • Funktionstestad med garanti

(B) ”BRA SKICK”

 • Försäkringsparti
 • Aldrig använd
 • Kan ha skador, anges i produktbeskrivningen
 • Funktionstestad med garanti

(NY) ”NY”

Produkten kan ha packats upp men har i övrigt inga spår av användning. De är alltid kompletta med alla tillbehör och manual. Du får alltså en helt ny produkt mot ett reducerat pris där den enda nackdelen är att förpackningen kan ha brutits!

(A+) ”PERFEKT SKICK”

I detta fall kan produkten ha packats upp och provats. En A+ produkt är alltid komplett med alla tillbehör, men det kan finnas små spår av att produkten varit använd. Exempel på detta kan vara att sladdar ligger löst, eller att man kan se fingeravtryck på dem. Vi försöker självklart att återställa produkten till originalskick, innan vi skickar den till dig!

(A) ”MYCKET BRA SKICK”

Dessa produkter bär mindre spår av användning men kommer med alla väsentliga tillbehör. Det kan även finnas någon mindre kosmetisk skada, som en repa eller kantstötning. Även manual kan saknas. Har man inget emot att produkten ser något använd ut så kan man få en riktigt bra deal.

(B) ”BRA SKICK”

Dessa produkter har oftast tydliga tecken på att de använts och kan ha mindre kosmetiska skador form av en repa eller kantstötning, men har inga funktionsfel. Väsentliga tillbehör kan saknas men framgår i så fall tydligt på produktsidan. Dessa produkter är alltid kraftigt reducerade i pris.