Returhusets cykelverkstad

Vad gör vi på Returhusets Cykelverkstad?

Hos oss på Returhuset ligger återbruk alltid i fokus! Detta gäller även vår cykelverkstad där vi framförallt jobbar med återbrukade cyklar. Majoriteten av cyklarna som hamnar i vår verkstad hämtas på polisstation åt försäkringsbolagens räkning. De flesta cyklarna som kommer in har varit stulna och tidigare ägare har fått ersättning från sitt försäkringbolag. Cyklarna har sedan återfunnits av privatpersoner eller polisen och hamnat på polisens hittegodsavdelning. Eftersom försäkringstagaren redan har fått ersättning är cykeln nu försäkringsbolagets. Det är här Returhuset kommer in i bilden!

 

Återbrukar cyklar

Istället för att cykeln skrotas, hämtar vi upp den och transporterar den till vår cykelverkstad i Staffanstorp och det görs en grundlig kontroll av cykeln. Den servars, det byts delar och vi gör vad krävs för att få cykeln i bästa möjliga skick. Cykeln är sedan klar till försäljning, och du kan köpa stöldgodset hos oss!

 

Garantier

Batteritest följer med alla el-cyklar så att du enkelt kan se hur batteriet mår. Vi lämnar även 3 månaders garanti och 14 dagars öppet köp. Det händer även att vi får in cyklar som hart varit med i olyckor. Då kanske ramen är sönder, men delar som sitter på cykeln är i god kondition. Dessa delar återbrukas genom att vi säljer dem i vår butik eller så sätts de på andra cyklar.

 

Att köpa en återbrukad cykel på Returhuset är smart för både klimat och plånbok! Dessutom är det lite extra coolt att med gott samvete kunna säga att man har köpt en stulen cykel.