Vad innebär refurbished?

Vad innebär refurbished?

Refurbished är ett ord som man börjat använda frekvent, framförallt inom teknikvärlden. Men vad innebär egentligen refurbished? Refurbished betyder att något är återanvänt och gäller då framförallt teknik. En produkt som är refurbished, eller rekonditionerad som man också kan säga, är alltid reparerad och noggrant testad till skillnad från en begagnad produkt. Det är oftast minde komponenter som byts ut på till exempel en mobiltelefon eller en dator.

 

Varför ska man köpa Refurbished?

När du köper en refurbished mobil eller dator gör du något gott både för miljö och plånbok. Genom att återbruka dessa produkter gör man en stor besparing på koldioxidutsläpp som annars är en stor bov när det kommer till tillverkning av teknik. Läs mer om mobilens påverkan på miljön här!

 

Dessutom är en rekonditionerad telefon eller dator mycket billigare. Vi på Returhuset skickgraderar våra produkter från Ny till C. En refurbished mobiltelefon eller dator som är i skick A+ är i helt perfekt skick och du märker inte ens av att den inte är helt ny. Så varför köpa en helt ny mobil till ett högt pris, när man kan köpa en billig återbrukad?

 

Egna mobil/IT-tekniker

Hos oss på Returhuset har vi en egen mobil/IT-verkstad där våra IT-tekniker refurbar både mobiltelefoner och datorer. Vill du veta mer hur våra tekniker arbetar och varför mobilerna och datorerna har hamnat hos oss? Läs mer här!