Årets medvetna butik

Vi på Returhuset kan stolt annonsera att vi har blivit utsedda till årets medvetna butik 2021 av Prisjakts jurygrupp.

Såhär skriver Prisjakt:

Prisjakt är glada att informera att Returhuset och ägaren GIAB har blivit utnämnda till Årets medvetna butik 2021. Detta är ett av våra finaste priser, och det avgörs av en extern jurygrupp i form av Alexandra Davidsson, generalsekreterare Medveten Konsumtion, Henrik Pålsson, professor i Förpackningslogistik Lunds Universitet, samt hållbarhetsstrategen Mårten Sjölin.

Motiveringen lyder:

"Returhuset och ägaren GIAB hjälper såväl konsumenter som e-handlare och försäkringsbolag att delta i den cirkulära ekonomin. Företaget förlänger produkters livslängd genom en systematisk process där de rekonditionerar och säljer produktreturer, använder reservdelar från produkter i dåligt skick och donerar osålda produkter lokalt via välgörenhetsorganisationer. Företaget är transparent med produkternas kvalitet genom sin ReUse-märkning samtidigt som 12 månaders garanti medföljer. Returhuset arbetar också medvetet kring förpackningar med att använda återvunnet material, anpassa förpackningsstorlek efter behov och undvika grafiska tryck. Företagets ISO-certifieringar, utsläppsmätning och målsättningar är ytterligare exempel på ett systematiskt hållbarhetsarbete. Returhuset har utmaningar att hantera, men kommit en bra bit på väg mot ett cirkulärt och medvetet tänk och är en mycket värdig vinnare av årets medvetna butik."

 

 

 

– Vi på Returhuset och GIAB Nordic vill vara en drivande aktör i omställningen mot en cirkulär ekonomi. Att vinna årets medvetna butik från en aktör som Prisjakt är en viktig kvittens på att vi är på rätt spår! Vi är väldigt glada och tacksamma för alla medvetna kunder som väljer oss, säger Jon von Knorring, Affärsområdeschef Re:Commerce.

 

Hos Prisjakt kan du läsa mer om tävlingen och om alla andra vinnare av Årets butik 2021. Till Prisjakt!